Martisorul In Alte Tari
Martisorul In Alte Tari
Martisorul este considerat simbolul primaverii, acest mic talisman fiind oferit femeilor in prima zi de primavara, pe 1 martie. Bulgarii ataseaza snurului doua papusi, la macedoneni simbolul este purtat doar de copii, iar mitul moldovenesc spune ca rosul este sangele primaverii.
Iata cateva CV-uri de cuvinte cheie pentru a va ajuta sa gasiti cautarea, proprietarul drepturilor de autor este proprietarul original, acest blog nu detine drepturile de autor ale acestei imagini sau postari, dar acest blog rezuma o selectie de cuvinte cheie pe care le cautati din unele bloguri de incredere si bine sper ca acest lucru te va ajuta foarte mult
In unele parti ale tarii, martisorul este purtat la incheietura mainii, toata luna martie. Peste prut, aspectul martisorul nu difera, fiind acelasi fir rosu impletit cu unul alb din romania. In multe parti ale tarii, indeosebi in muntenia, martisorul este purtat si de catre fetele tinere si neveste.
Martisorul a evoluat de la pietricele albe prinse de un snur, la monezi de aur sau argint prinse pe un snur de lana impletita alb cu negru la nenumaratele modele disponibile astazi, insa esenta sa ramane aceea de revenire la viata. Raspandit in toate zonele tarii, martisorul este pomenit pentru prima data de iordache golescu, iar folcloristul simion florea daca in acel an pomului ii mergea bine insemna ca si copilului ii va merge bine in viata. Raspandit in toate zonele tarii, martisorul este pomenit pentru prima data de iordache golescu, iar folcloristul simion florea marian relateaza in cartea daca in acel an pomului ii mergea bine insemna ca si copilului ii va merge bine in viata.
Traditiile martisorului in diferite tari:
In unele parti ale tarii, martisorul este purtat la incheietura mainii, toata luna martie. Peste prut, aspectul martisorul nu difera, fiind acelasi fir rosu impletit cu unul alb din romania. Iti prinzi martisorul in piept si din cand in cand mai musti cate putin din el.
Martisorul, considerat simbolul venirii primaverii, este strans legat de traditia romaneasca, fiind intalnit doar in romania si in cateva alte zone, cu o istorie se hotaraste sa il ajute si da zapada la o parte si rupe ramurile spinoase. In alte cazuri, martisorul era pus pe ramurile de porumbar. Se crede ca, daca pomul va rodi, omul va avea noroc.
Impletirea celor doua fire reprezinta intrepatrunderea masculinului cu. Bulgarii pretuiesc peste masura sarbatoarea martisorului si sustin chiar ca originea obiceiului provine de la ei, de unde ar fi fost preluata si de alte popoare din balcani. In romania se sărbătorește valentine's day ca in alte țări?
Obiceiuri asemănătoare se pot întâlni în zona balcanilor, în bulgaria unde se cheamă marteniţa (мартеница), macedonia, albania.
Oare și alte țări sărbătoresc mărțișorul? De pilda, oamenii asteapta primele semne de. In alte cazuri, martisorul era pus pe ramurile de porumbar.
In multe parti ale tarii, indeosebi in muntenia, martisorul este purtat si de catre fetele tinere si neveste. Iarna cand vede acest lucru se infurie atat de tare, incat trimite vantul si gerul. Deşi mărţişorul are şi el o istorie a lui.
Traditiile martisorului în moldova şi in alte tari: Aceasta e o reteta pentru biscuiti care nu se sfarama. In functie de regiunea tarii in care locuiesti.
Intra pe realitatea.net si fii la curent ultimele stiri ale zilei!
Albul semnifica puritate, masculinitate, ratiune, limpeziciune, luciditate si iarna iar rosul poarta simbolul iubirii, al primaverii, al feminitatii, frumosului si al vietii. In albania martisorul este numit lidhka si este purtat de copii incepand cu 14 martie, pana la aparitia primei randunici, cand este agatat de creanga. Martisorul este simbolul primaverii la romani.
Posting Komentar untuk "Martisorul In Alte Tari"